Sædbank lukker ned for donationer pga. COVID-19 - SellmerDiers
0
Your basket 0 items | 0,00

Pressemeddelelse
Ondag den 11. marts 2020

SellmerDiers Sædbank har valgt at lukke midlertidig ned for sæddonationer pga. forebyggelse mod COVID-19. Dermed tager sædbanken et drastisk skridt mod at bekæmpe virussen.

”Vi har valgt at sætte vores sæddonorer på pause, indtil vi ved, hvordan vi bedst håndterer smittefaren,” siger adm. direktør for SellmerDiers Sædbank, Steffen Nielsen og fortsætter ”det vil selvfølgelig have økonomiske konsekvenser for os, men vi er enige om, at vi ikke kan se vores donorer og kunder i øjnene, så længe vi ikke har vished om smittefaren. Sædbankens DNA er at være en ansvarlig sædbank, og lige netop i denne situation synes vi, at det er vigtigt, at vi tør at tage ansvar for både kunder og kommende nyfødte,” siger Steffen Nielsen.

Sædbankens molekylærbiolog Ph.D og sædekspert, Maja Fedder, bakker op omkring ledelsens beslutning. ”Coronavirus er en respiratorisk virus, dvs. den inficerer luftvejene, og det er ganske usandsynligt, at den nye COVID-19 kan transmitteres gennem sæd. Fra det lignende udbrud af SARS i 2003 er viral udskillelse i sæd ikke blevet påvist. Men det er en kendsgerning, at adskillelige andre familier af virus, fx HPV, herpesvirus, mæslingevirus og zikavirus, udskilles i sæd, og da COVID-19 er en helt ny virus, foreligger der ikke tilstrækkelig information om dens smitteveje. Indtil man ved mere, er sæd underlagt de samme regler som ved donation af andre typer celler og væv: at donation efter mulig eksponering for COVID-19 udsættes i 4 uger. I takt med det stigende antal smittede i flere lande og herhjemme i Danmark bliver det tiltagende svært at definere risikoområder. Derfor giver det god mening for os at udsætte alle donationer i disse dage, hvor smitten eskalerer.”

Salget af sæd fortsætter
Udover at sikre, at donorerne ikke fører smitten ind i sædbanken, er der også taget forholdsregler i forhold til sædbankens personale. Således er personalet adskilt, så der hele tiden vil være nogle, der kan varetage kunderne.  ”Vores kunder er kvinder, der er afhængige af, at de kan få sæden tilsendt til deres behandlinger til rette tidspunkt, så vi føler et stort ansvar for, at vi kan sikre kundernes behandling,” siger Steffen Nielsen.

Hvornår SellmerDiers Sædbank igen åbner dørene for sæddonorerne afhænger helt af myndighedernes anbefalinger for smittefare. ”Vi er klar til at holde lukket for donationer indtil vi kan være sikre på, at det er forsvarligt og vi ikke er med til at øge spredningen af virussen,” forsikrer Steffen Nielsen.

For yderligere info, kontakt venligst Adm. direktør, Steffen Nielsen på 29 27 52 74.

I have lesbian friends who have gone through the process of getting a donor child and seeing their happiness when they succeeded, moved me to take action to help others in similar situations. Quote by Bruce
  Help

TOP
Search donors name... Quit search