0
Your basket 0 items | 0,00

DONORS ANONYMITET

Valget mellem at være lukket, åben eller lukket med mulighed for ID-release er meget individuelt.

Nogle donorer foretrækker at være helt anonyme. Andre kan føle en moralsk forpligtelse over for barnet og dets ret til senere i livet at kunne få kendskab til sit genetiske ophav.

Det er et valg, du som donor skal leve med resten af livet. Derfor er det vigtigt, at du, før du bliver donor, har tænkt nøje over, hvad der føles mest rigtigt for dig.

Det er ikke muligt at skifte mellem lukket, åben eller lukket med mulighed for ID-release, når du først er begyndt at donere.

Åben donor:
At være åben donor betyder, at modtager ikke kender din identitet, men at de børn, der kan blive resultatet af din donation, når de fylder 18 år, har mulighed for at få udleveret oplysninger om din identitet. Barnet vil, efter at det har bevist, at der er blevet til ved din donation, få udleveret dit fulde navn og senest kendte opholdssted.

Lukket donor med mulighed for ID-release:
Hvis du er i tvivl om, hvad der er det rigtige at vælge, og hvis du ønsker at udskyde beslutningen, til der faktisk er et barn, som ytrer ønske om at møde dig, så er det lukket donor med mulighed for ID-release, du skal vælge. Hvis du vælger denne mulighed, siger du ja til, at sædbanken må kontakte dig og spørge om, du har lyst til at have kontakt, såfremt et myndigt barn, der er blevet til ved din donation har henvendt sig til sædbanken og ønsker kontakt. Du kan altid sige nej.

Lukket donor:
At være lukket donor betyder, at den kvinde eller det par, der modtager din donation, aldrig vil kunne kommer til at kende din identitet. Din donation vil for altid forblive anonym og de børn, der kan blive resultatet af din donation, vil aldrig få oplyst din identitet. Når man først har valgt at være lukket donor, kan man ikke senere fortryde valget, derfor er det vigtigt, at man tænker sig grundigt om, inden man bestemmer sig.

Faderskab:
Ifølge dansk lovgivning (LOV652 Børneloven) kan en donor ikke dømmes som far til barnet, hvis han har doneret sin sæd til et af myndighederne godkendt Vævscenter, der herefter benytter sæden til kunstig befrugtning af en, for donor, ukendt modtager. Derfor vil en donor, der donerer til SellmerDiers sædbank, aldrig kunne dømmes til far.

 

Top
Search donors name... Quit search